Powiat Sępoleński

Treść strony

„TRADYCYJNA KUCHNIA REGIONALNA Z DZICZYZNĄ”

W Centrum Administracyjnym Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Więcborku  20-21.02.2018 r. odbyły się warsztaty kulinarne pn. „TRADYCYJNA KUCHNIA REGIONALNA Z DZICZYZNĄ” zorganizowane  przez Lokalną Grupę  Działania Stowarzyszenie NASZA KRAJNA. Kucharz Piotr Skibicki oraz p. Mieczysław Ciepłuch zaprezentowali wychowankom pierwszego dnia przygotowywanie tradycyjnych potraw, w tym z wykorzystaniem dziczyzny.  W trakcie trwania warsztatów wychowankowie mieli okazję nauczyć się przygotowywania wędlin m.in. kiełbasy polskiej oraz ich sposobu wędzenia. Drugiego dnia warsztatów wychowankowie zapoznali się z dekoracją oraz sposobem podawania potraw. Warsztaty cieszyły się dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem ze strony dzieci. Całość zakończyła się wspólną degustacją wraz z zaproszonymi gośćmi.

Metryka

  • Autor Nadesłane - Centrum Administracyjnego Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Sępólnie Krajeńskim z siedzibą w Więcborku
  • Data 2018-02-28
  • DSC_0298.JPG
  • DSC_0215.JPG
  • DSC_0222.JPG
  • DSC_0224.JPG
  • DSC_0225.JPG
  • DSC_0226.JPG
  • DSC_0227.JPG
  • DSC_0231.JPG
  • DSC_0232.JPG
  • DSC_0236.JPG
  • DSC_0239.JPG
  • DSC_0242.JPG
  • DSC_0268.JPG
  • DSC_0270.JPG
  • DSC_0276.JPG
  • DSC_0291.JPG

Metryka

  • Autor Nadesłane - entrum Administracyjnego Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Sępólnie Krajeńskim z siedzibą w Więcborku
  • Data 2018-02-28

Linki