„TRADYCYJNA KUCHNIA REGIONALNA Z DZICZYZNĄ”
W Centrum Administracyjnym Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Więcborku 20-21.02.2018 r. odbyły się warsztaty kulinarne pn. „TRADYCYJNA KUCHNIA REGIONALNA Z DZICZYZNĄ” zorganizowane przez Lokalną Grupę Działania Stowarzyszenie NASZA KRAJNA. Kucharz Piotr Skibicki oraz p. Mieczysław Ciepłuch zaprezentowali wychowankom pierwszego dnia przygotowywanie tradycyjnych potraw, w tym z wykorzystaniem dziczyzny. W trakcie trwania warsztatów wychowankowie mieli okazję nauczyć się przygotowywania wędlin m.in. kiełbasy polskiej oraz ich sposobu wędzenia. Drugiego dnia warsztatów wychowankowie zapoznali się z dekoracją oraz sposobem podawania potraw. Warsztaty cieszyły się dużym zainteresowaniem i zaangażowaniem ze strony dzieci. Całość zakończyła się wspólną degustacją wraz z zaproszonymi gośćmi.
- autor: Nadesłane - Centrum Administracyjnego Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Sępólnie Krajeńskim z siedzibą w Więcborku, data: 2018-02-28